Γραφείο Δημότη: 22650 72500

Χαιρετισμός Δημάρχου

Αγαπητοί συνδημότες,

Αγαπητοί επισκέπτες,

    Σας καλωσορίζω στην ιστοσελίδα του Δήμου Δελφών!

    Το όνομα «Δελφοί» είναι γνωστό διεθνώς, σε όλες τις γλώσσες, σε όλον τον κόσμο. Αυτό είναι το τεράστιο συγκριτικό πλεονέκτημα της περιοχής. Διαθέτει, επίσης, ένα μοναδικό πολιτιστικό και ιστορικό απόθεμα, ανεξαρτήτως των Δελφών.

Είναι ένας από τους μεγαλύτερους σε έκταση Δήμους στην Ελλάδα, αποτελούμενος από συνολικά οκτώ (πρώην) Δήμους -της Άμφισσας, του Γαλαξιδίου, της Γραβιάς, των Δελφών, της Δεσφίνας, της Ιτέας, των Καλλιέων και του Παρνασσού- οι οποίοι αποτελούν σήμερα Δημοτικές ενότητες. Ιστορικά και γεωγραφικά, μπορεί να ισχυριστεί ότι είναι η καρδιά της Ελλάδας. Ένα μέρος ευλογημένο στο χρόνο με μια πλούσια κληρονομιά, η οποία μέχρι σήμερα είναι παγκόσμιο επίκεντρο. Πρωτεύουσα είναι η Άμφισσα, με σημαντική ιστορική συνεισφορά διαμέσου των αιώνων, ενώ οι παγκοσμίως γνωστοί Δελφοί έδωσαν το όνομά τους στο Δήμο και αποτελούν την ιστορική έδρα. 

   Ο Δήμος μας περιλαμβάνει τον μεγαλύτερο αριθμό προστατευόμενων περιοχών από οποιονδήποτε άλλο Δήμο στην Ελλάδα, διαθέτοντας αρχαιολογικούς θησαυρούς, παραδοσιακούς οικισμούς, σπάνια τοπική άγρια πανίδα και χλωρίδα. Μια εκτεταμένη ζώνη προστασίας, η οποία συμπεριλαμβάνει τον Αρχαιολογικό Χώρο των Δελφών, το διάσημο Δελφικό Τοπίο, το οποίο είναι Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, τους ελαιώνες της Άμφισσας, τους Εθνικούς Δρυμούς Παρνασσού και Οίτης, καθώς και άλλες περιοχές, που καθιστούν το Δήμο μας τον πιο ελεγχόμενο και προστατευμένο Δήμο στην χώρα, ένα είδος πολιτιστικού και φυσικού Εθνικού Πάρκου.

Η Δημοτική μας Αρχή, προσαρμοζόμενη στις σύγχρονες απαιτήσεις, προχώρησε στη δημιουργία του νέου αυτού δικτυακού τόπου με σκοπό να προσφέρει ζωντανή ενημέρωση για τα τρέχοντα θέματα του Δήμου, χρήσιμες πληροφορίες, συνεχή ενημέρωση για τις δράσεις και τις εκδηλώσεις μας, την τουριστική προβολή και ανάδειξη του τόπου μας, παρέχοντας όλες τις απαραίτητες πληροφορίες στον επισκέπτη, αλλά και να αποτελέσει ένα δίαυλο επικοινωνίας με τους δημότες. 

Σας εύχομαι καλή περιήγηση!

Βιογραφικό Δημάρχου

Γεννήθηκε στην Άμφισσα το 1967, όπου κατοικεί μέχρι και σήμερα. Αποφοίτησε από το Γενικό Λύκειο Άμφισσας το 1985 και απέκτησε το πτυχίο του Διπλωματούχου Πολιτικού Μηχανικού το 1991. Εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα για 30 έτη διατηρώντας Τεχνικό γραφείο μελετών και κατασκευών.

Είναι παντρεμένος με την Μανίνα Κοντονίκου και πατέρας της Μαριέττας και του Αγαπητού, που εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα ως Νηπιαγωγός ειδικής αγωγής και Δημοσιογράφος αντίστοιχα. 

Ασχολήθηκε με την τοπική αυτοδιοίκηση το 2010, όπου και εκλέχθηκε Δημοτικός Σύμβουλος (πρώτος σε ψήφους στην Δ.Ε. Άμφισσας), στο Δήμο Δελφών, Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Άμφισσας στη θητεία 2011-2014 και Δημοτικός Σύμβουλος στη συνέχεια. Είναι μέλος του Δ.Σ. της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Στ. Ελλάδας και Πρόεδρος της θεματικής επιτροπής Πολιτισμού, μέλος του Δ.Σ. του Φορέα Διαχείρισης Απορριμμάτων Στ. Ελλάδος και Πρόεδρος της Τεχνικής επιτροπής και μέλος της θεματικής επιτροπής Τουρισμού της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος.

‘Όλοι δικαίως αγωνιούμε για το σήμερα, αλλά αν δεν κοιτάξουμε την επόμενη μέρα τότε θα μας βρει απροετοίμαστους. Και η επόμενη μέρα αφορά τη  νέα γενιά, τα παιδιά μας, σε μια εποχή όπου η μετανάστευση νέων στο εξωτερικό ή σε μεγάλα αστικά κέντρα είναι άκρως ανησυχητική. Στο πλαίσιο αυτό στόχος μας είναι να θέσουμε τις κατάλληλες συνθήκες ώστε ότι και αν ακολουθήσουν, να έχουν την επιλογή να μπορούν να μείνουν στον τόπο μας, και αν ακόμα φύγουν να μπορούν να  επιστρέψουν και να φέρουν τη δημιουργικότητα και την τεχνογνωσία τους στο τόπο μας.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Α. ΤΑΓΚΑΛΗΣ

ΔΗΜΑΡΧΟΣ Δ.ΔΕΛΦΩΝ

icon-angle icon-bars icon-times