Γραφείο Δημότη: 22650 72500

Σπούδασε στον τόπο μας

Στο δήμο Δελφών έχεις την δυνατότητα να σπουδάσεις σε ένα από τα παρακάτω Πανεπιστήμια και ΙΕΚ:

Γεωπονικό Πανεπιστήμιο

Στο Δήμο Δελφών στην Άμφισσα υπάρχει το τμήμα Διοίκησης, Οικονομίας και Επικοινωνίας Πολιτιστικών και Τουριστικών Μονάδων .

Για περισσότερες πληροφορίες, εδώ

Σχολή Καλών Τεχνών

Στο δήμο Δελφών υπάρχει:
Το κτίριο του Kαλλιτεχνικού Σταθμού, αρκετά αντιπροσωπευτικό έργο της αρχιτεκτονικής του μοντέρνου κινήματος του Μεσοπολέμου, είναι χτισμένο αμφιθεατρικά, εντός οικοπέδου εκτάσεως 9.850 τ.μ. και αναπτύσσεται σε 3 επίπεδα, υπόγειο, ισόγειο και 1ο όροφο, συνολικού μικτού εμβαδού 750 τ.μ. Το κτίριο περιβάλλεται από πευκόφυτο κήπο, βοηθητικούς χώρους, χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων κλπ. Βρίσκεται μέσα στον οικισμό των Δελφών και γειτνιάζει με τον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών.

Για περισσότερες πληροφορίες, εδώ

ΙΕΚ Άμφισσσας

Τα Ι.Ε.Κ. ανήκουν στο μη τυπικό εκπαιδευτικό σύστημα επαγγελματικής κατάρτισης. Παρέχουν αρχική επαγγελματική κατάρτιση σε μεγάλος πλήθος ειδικοτήτων, με στόχο οι σπουδαστές τους να αποκτήσουν τα προσόντα, τις γνώσεις και τις δεξιότητες που θα τους δώσουν τη δυνατότητα για επαγγελματική αποκατάσταση και θα διευκολύνουν την προσαρμογή τους στις μεταβαλλόμενες ανάγκες της παραγωγικής διαδικασίας.

Σκοπός του Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.) είναι η παροχή υπηρεσιών αρχικής επαγγελματικής κατάρτισης. Στα Ι.Ε.Κ. εγγράφονται απόφοιτοι Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΓΕΛ, ΕΠΑΛ), Σχολών Επαγγελματικής Κατάρτισης καθώς και όλων των Τμημάτων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Για περισσότερες πληροφορίες, εδώ

ΙΕΚ Γαλαξιδίου

Η αναβάθμιση της ποιότητας του τουριστικού προϊόντος αποτελεί βασική προτεραιότητα του Υπουργείου Τουρισμού (http://www.mintour.gov.gr). Επιπλέον στη σύγχρονη οικονομική συγκυρία έχει ιδιαίτερη σημασία η διεύρυνση των δυνατοτήτων εκπαίδευσης/κατάρτισης με εμπλουτισμό και διεύρυνση των γνώσεων, δεξιοτήτων και προσόντων, ενίσχυση των ευκαιριών απασχόλησης για τους εργαζόμενους στον τουρισμό και ιδιαίτερα για τους νέους. Γι αυτό η επένδυση στο ανθρώπινο δυναμικό αποτελεί πρωταρχικό στόχο και προτεραιότητα για το Υπουργείο Τουρισμού.

Για περισσότερες πληροφορίες, εδώ

icon-angle icon-bars icon-times